LIČNOST DANA

"Zmaj" s Bosfora

Predvodi Bašakšehir na putu ka tituli prvaka Turske

Višća: Gol za pobjedu protiv Goztepea

N.C.

28.11.2018

Posljednji susret 13. kola turske Super lige zapamtit će navijači Bašakšehira, ali i reprezentacije Bosne i Hercegovine.  

Istanbulski tim u gostima je pobijedio Goztepe sa 2:0, a gol za vodstvo postigao je kapiten Edin Višća udarcem s bijele tačke.

Naš reprezentativac rutinski je pogodio za 0:1 poslavši golmana u jednu, a loptu u drugu stranu. Da slavlje bude potpuno, pobrinuo se strijelac drugog gola Rijad Bajić.

Bio je ovo četvrti gol sjajnog Višće u turskom prvenstvu, a koliko je važan svom timu, govori i podatak da je već podijelio i sedam asistencija za golove suigračima. 

Bašakšehir je najozbiljniji kandidat za osvajanje titule prvaka Turske ove sezone. Predvođen Višćom, ovaj klub ima pet bodova prednosti na prvom mjestu tabele u odnosu na drugoplasiranog Kašimpašu i pruža igre zbog kojih su navijači uvjereni da će ovog puta uspjeti, nakon što je u teškoj utrci prošle sezone posustao u finišu.

Edin Višća rođen je 17. februara 1990. godine u mjestu Čuništa pokraj Olova. Do sada je za Bašakšehir odigrao 246 utakmica i postigao 64 pogotka.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.