LIČNOST DANA

Supertalent velikog srca

Nagradu od 50.000 KM donirat će bolesnoj djeci u BiH i Hrvatskoj

Barta: Pobjednik hrvatskog „Supertalenta“. Arhiv

F. Mu.

18.12.2018

Vratio sam se, živote, otjerao sam dane sive... pjesma je kojom je Sarajlija Denis Barta pomeo konkurenciju u hrvatskom „Supertalentu“, i sasvim zasluženo okitio se titulom pobjednika.  

Od trenutka kada se pojavio u ovoj popularnoj emisiji, članovima žirija svaki put izmamio je suze na oči, a emotivnim izvedbama ubrzo osvajao Hrvatsku i cijeli region. Njegov supertalent je volja i želja za životom.

Ovaj krasni momak, koji u sarajevskoj Ferhadiji tokom ljeta svira za bolesnu djecu, čistom emocijom učinio je sve Bosance i Hercegovce ponosnim.

Da je Denisovo srce veliko, pokazuje i odluka da nagradu od 50.000 maraka podijeli drugima. Polovinu novca donirat će bolesnoj djeci s invaliditetom u Hrvatskoj, a drugom polovinom obradovat će mališane u Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Denis, naime, ima tešku životnu priču. Rođen je 1998., a sa samo osam dana operirano mu je srce. Sa 40 dana sasvim je oslijepio, a od druge godine bori se i s epilepsijom. U četvrtoj godini dijagnosticiran mu je autizam. Ipak, to ga nije spriječilo da, zahvaljujući prvenstveno požrtvovanosti svojih roditelja, završi školu i da pomaže drugima kad god može.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.