LIČNOST DANA

Bosanska zvijer blista u Americi

Naš košarkaš igra sezonu karijere u NBA ligi

Nurkić: Pravi ambasador bh. sporta

Piše: E. J.

30.12.2018

Jusuf Nurkić svake godine podiže ljestvicu sve više i svaki put je uspješno preskoči. Uostalom, ogromna upornost i ambicioznost i doveli su momka iz Živinica za samo nekoliko godina iz košarkaške anonimnosti do statusa zvijezde najjače svjetske lige, američke NBA lige.

Bosanska zvijer, kako mu je nadimak u Sjedinjenim Američkim Državama, stasao je u igrača koji bez problema lupa blokade i zakucava preko najvećih NBA asova.

Snagu je demonstrirao i protiv najjače ekipe na planeti, Golden stejt voriorsa, kojima je zabio 27 koševa uz 12 skokova u pobjedi svojih Portland trejl blejzersa. Bio je to dodatni pokazatelj da naš centar igra sezonu karijere i nalazi se u elitnoj grupi košarkaša koji se mogu pohvaliti dabl-dabl prosjekom (14,3 poena i 10,2 skoka po susretu).

Dobitnik ovogodišnje nagrade za sportskog ambasadora BiH, koju mu je dodijelio Olimpijski komitet naše države, rođen je 23. avgusta 1994. godine. Bio je lider naše juniorske, mlade i seniorske reprezentacije. U NBA je zakoračio 2014. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.