LIČNOST DANA

Na meti evropskih klubova

Interes za 24-godišnjeg bh. internacionalca stiže i iz liga petice

Hajradinović: Odlična polusezona u Osijeku

Piše: N. D.

2.1.2019

Haris Hajradinović, bh. fudbalski internacionalac, prema pisanju francuskog portala Foot Mercato, mogao bi biti na meti više klubova u predstojećem prijelaznom roku. 

Igrač hrvatskog prvoligaša Osijeka postigao je u protekloj polusezoni sedam golova i upisao četiri asistencije, a očigledno je da mu je prijala prekomanda u veznu liniju s ranije pozicije lijevog beka. 

Kako je objavljeno, za 24-godišnjeg Hajradinovića postoji interes i iz liga petice, prije svega iz njemačkog Štutgarta, španskog Hetafea i francuskog Rena, a u red planira stati i grčki velikan Olimpijakos. Prema istom izvoru, Osijek je postavio početnu cijenu veću do 1,5 miliona eura, što sigurno nije poseban problem evropskim klubovima.

Haris Hajradinović rođen je u makedonskom Prilepu, a odrastao je u Sarajevu, gdje je prošao omladinsku školu Fudbalskog kluba Željezničar. 

Potom je igrao za Olimpik, Inter Zaprešić, slovački Trenčin, belgijski Gent i norveški Haugesund. Igrao je za bh. reprezentativne selekcije do 18, 19 i 21 godine, gdje je ubilježio ukupno 16 nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.