LIČNOST DANA

Desetka do desetke

Najbolja studentica Bihaćkog univerziteta

Ćehić: Prosjek ocjena 10

A. S.

5.1.2019

Među sedam studenata završne godine Bihaćkog univerziteta koji su dobili nagrade i priznanja za izvrstan uspjeh u akademskoj 2017/2018. godini našla se Melisa Ćehić iz Bosanske Otoke. 

Ova mlada Otočanka uvijek je sanjala da će jednog dana postati pravnica, a danas taj san ostvaruje kao student treće godine Pravnog fakulteta u Bihaću, sa prosjekom ocjena 10. Dobitnica je i ovogodišnje stipendije Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića. Melisa svakodnevno putuje iz Bosanske Otoke u Bihać, ali joj ovo ne predstavlja nikakav teret. Aktivan je član društva, pa je tako i koordinator tamošnjeg ogranka Omladinske banke, s najviše ostvarenih projekata i najvećim novčanim fondom.

Kao i njene kolege i kolegice, Melisa svoju budućnost vidi u Bosni i Hercegovini, bez obzira da li će svoje usavršavanje nastaviti u zemljama Evropske unije ili ovdje. Smatra se studenti iz BiH mogu lahko uklopiti u najbolje evropske univerzitete jer su znanje i stručnost naših profesora na visokom nivou.

- Naprosto, vi što više znate, više vrijedite. Prvenstveno učim radi sebe, jer znam da što god da naučim danas, sutra će meni donijeti dobro. Vi kada radite, cijene se vaše znanje i vaš trud, a sve ostalo nije bitno – smatra Ćehić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.