LIČNOST DANA

Liderka „Zmajica“

Imale su naše odbojkašice plasman na Euro u svojim rukama, ali on im je izmakao

Bošković: Pružila maksimum

Piše: N. C.

11.1.2019

Kada smo već svi vidjeli žensku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu, uslijedio je preokret Rumunki i težak poraz našeg tima. 

Predvođena Dajanom Bošković, naša ekipa u fantastičnoj atmosferi u Lukavcu imala je vodstvo od 2:1 u setovima i 11:10 u četvrtom setu. Imale su naše odbojkašice plasman na Euro u svojim rukama, ali on im je izmakao.

Mnoge je iznenadio ovakav, sjajan nastup naših odbojkašica u kvalifikacijama, a među kojima se svojim nastupima istakla Bošković. Dajana je starija sestra Tijane Bošković, trenutno najbolje odbojkašice svijeta, najkorisnije igračice reprezentacije Srbije, koja je prošle godine postala svjetski šampion.

Sestre su očito rođene za odbojku, najbolje su igračice dvije reprezentacije, a za sada više uspjeha ima Tijana, iako je Dajana sa svojim saigračicama pružila sve što je mogla da odvede BiH na Evropsko prvenstvo.

Dajani su 24 godine i pred njom je još mnogo pobjeda. Iz ovog ishoda kvalifikacija izabranice selektora Gorana Nešića trebaju izvući pouke i plasirati se na naredno veliko takmičenje.

Dajana Bošković rođena je 11. aprila 1994. godine u Bileći. Nastupa za turski klub Sarijer Beledijespor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.