REGION

Novinar Cvetković tvrdi: Ubistvo Olivera Ivanovića naručeno za 40.000 eura!?

Avaz.ba

5.2.2018

Novinar Stefan Cvetković održao je konferenciju za novinare "Koliko košta likvidacija na sjeveru Kosova", iznoseći konkretne detalje o ubistvu Olivera Ivanovića, pokazujući pritom fotografije osoba na koje je ukazao istražnim organima.

Jedan od najupečatljivijih detalja bilo je i to da je za likvidaciju plaćeno, prema saznanjima novinara, 40.000 eura, prenose srbijanski mediji.   

On je kazao da detalje i podatke oko ubistva Ivanovića dobio uz pomoć novinara iz Prištine, ali i Albanije, i da se s njima izlazi u javnost tek sad, iz sigurnosnih razloga.

- Imali smo informacije o postojanju više kriminalnih grupa, na teritoriji koju mi ovdje zovemo sjever Kosova, a ona je malo šira, i ima svoje dijelove i u južnoj Srbiji, i u dijelovima Sandžaka, i na cjelokupnoj teritoriji Kosova - kazao je Cvetković i dodao da su imali naznake da je jedna od njih planirala da "nešto uradi". 

- Mi smo desetak dana pred sam čin imali informaciju da su na teritoriji Kosovske Mitrovice prisutna lica koja su angažirana za izvršenje nekog kriminalnog čina, bilo je naznaka da to može da bude i likvidacija - kazao je Cvetković.

On kaže da su uočili lica, putem privatnih video nadzora, za koja su sumnjali da su tu zbog krivičnog djela koje je uslijedilo.

- Jedno lice je najmanje 14 puta, od 12. do 16.januara, bilo u kretanju gdje je izvršen zločin - kazao je Cvetković.

Cvetković je dodao da o ovom licu saznanja ima i EULEX. 

- Lice je došlo 12-tog, i nije napustilo Mitrovicu 16-tog, kada je ubijen Ivanović, i on, i još najmanje šestero lica su boravili u Mitrovici do večeri 18-tog januara. Jedno lice ima pasoš koji nije niti kosovski, niti Republike Srbije, ostala lica imaju putne isprave koje izdaju ili prištinske vlasti, ili Republika Srbija - dodao je Cvetković, dodajući da je lice iz kriminalnog miljea i poznato vlastima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.