REGION

U kakvoj se limuzini po Zagrebu vozio Vučić: Stotku dostiže za 6,5 sekundi, košta više od 250.000 KM

( Jutarnji)

Jutarnji

14.2.2018

Osiguranje Aleksandra Vučića pred hrvatske kolege i domaćine postavilo je zahtjev da se srbijanski predsjednik vozi u svom predsjedničkom vozilu i tome je - udovoljeno.

U koloni od 15-ak crnih limuzina i džipova koji su snimljeni na Aveniji Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu u oči je upao Audi A8 L beogradskih oznaka BG 1108-11. 

Riječ je o blindiranoj verziji limuzine njemačkog proizvođača s razinom balističke zaštite 9, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih u proizvodnji vojnih vozila i otporna je na puščane metke, snage 425 KS koja stotku dostiže za 6,5 sekundi, a neto cijena joj je viša od milion kuna (oko 250.000 KM), piše Jutarnji. 

Primjetno je bilo da su, za razliku od posjeta drugih državnika, jučer na cijeloj trasi bili pripadnici temeljne i interventne policije sa svom zaštitnom opremom - kacigama, štitovima, a rutu je nadlijetao MUP-ov Eurocopter te je zabranjen pristup prosvjednicima na Trg sv. Marka.

Vučić je odsjeo bio u Hotelu "Westin", koji je još od nedjelje bio pod posebnim osiguranjem, a na krovu su bili specijalci snajperisti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.