REGION

Vučić: Sukob Ivanovića i Radojičića trajao 10, 15 godina

B92

19.2.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sukob ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića i Milana Radojičića trajao od 2000. godine.

Kako je rekao, nikada sa Radojičićem nije razgovarao, niti telefonom, niti uživo: “Možda je Radojičić bio na nekom sastanku na kojem sam ja bio“. 

Gostovanje u "Ćirilici"

- Ne odbacujem mogućnost da je on učestvovao u tome, ali taj čovjek je znao da će svi da upere prstom u njega. Pa 10, 15 godina njihov sukob traje…. Od 2.000 godine. Da li je on glup ili lud ili šta je u pitanju? Možda i jeste, dovoljno bahat, ali nadležni organi će to da utvrde - naveo je Vučić tokom gostovanja u emisiji "Ćirilica" na Hepiju, piše B92.

Prema njegovim riječima, istraga se ne sprovodi u svim pravcima, nego samo onako kako bi to nekome odgovaralo.

Ne odbacujem mogućnost krivice ni na jednoj strani. Imamo određene sumnje, a da imamo prave podatke izašli bismo sa njima. Siguran sam da su u to upleteni ljudi sa različitih strana. Onda sam zvao Milenu (Ivanovićevu ženu)… Nije bilo magle tog dana - naveo je Vučić.  

Kako kaže, srpske službe tražile su od stranih satelitske snimke Kosovske Mitrovice iz dana ubistva Ivanovića, ali su oni naveli da nemaju ništa jer je tog dana u Mitrovici bila magla.

On je tu naveo da su strane službe pojedine ljude primoravale da kažu da su za ubistvo Ivanovića odgovorni Srbi sa sjevera Mitrovice:

- Govorit će o tome svi za 10, 15 dana kada sve prođe. Govorit će i Milena o tome.

Vučić je tu istakao da je to sve organizirano sa “zaključnim ciljem da se sjever Kosova otme od Srba”.

- Uhapšeni su policajci sa sjevera Kosova. Kao krili su nešto, muljali i poslije su pušteni. Crtana je meta, nacrtan je Srbin i samo se čeka da neko kaže ime - naveo je Vučić.

Neki sa sjevera

Podsjećamo, srpska političarka sa Kosova Rada Trajković istakla je ranije da "Milan Radojičić na sjeveru Kosova odlučuje o svemu i o dobrom i o lošem", dok je kosovski premijer Ramuš Haradinaj (Ramush) naveo da je pregovarao sa Radojičićem kao s "jednim od istaknutih Srba na Kosovu".

U intervjuu u emisiji "Slobodno srpski" 24. decembra prošle godine Haradinaj je rekao da "veoma dobro sarađuje sa kolegama Srbima“, među kojima je i Radojičić, a na pitanje ko je taj čovjek, rekao je: "Neki sa sjevera, koji je bitan za sve i ja pričam i sa njim." 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.