SASTANAK

Đukanović i Tači zadovoljni razvojem bilateralnih odnosa i saradnjom dviju zemalja

Antenam.net

22.5.2018

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov kosovski kolega Hašim Tači zadovoljni su razvojem bilateralnih odnosa i sadržajne saradnje dviju zemalja, o čemu svjedoči i dobrosusjedsko razumijevanje, koje je potvrđeno u procesu demarkacije granice između Crne Gore i Kosova.

Tači je, kako je saopćeno iz kabineta predsjednika, najsrdačnije čestitao Đukanoviću početak predsjedničkog mandata, i istakao da je to dobra vijest ne samo za Crnu Goru već i za region u cjelini.

- Uz spremnost za nastavak dijaloga, posebno je bilo riječi o značaju međusobne saradnje za evropsku i euroatlantsku perspektivu naših zemalja, kao i zapadnog Balkana. Apostrofiran je značaj dijaloga Beograd – Priština u tom kontekstu. Đukanović je izrazio raspoloženje Crne Gore da svoje iskustvo iz integracija podijeli sa svima, u interesu zajedničkog dobra regiona - navedeno je u saopćenju.

U razgovoru, koji je održan na marginama "2B Secure Foruma", učestvovao je i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Bedžet Pacoli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.