REGION

Oglasila se žena od koje je Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima: Nisam znala kome je prodajem

Blic / Večernji list

23.5.2018

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj kuću u Hrtkovcima kupio je od A. P. koja je do 1991. s porodicom živjela u Vukovaru.

Govoreći o prodaji, A. P. je za Večernji list rekla da joj je osnovni cilj bio da proda kuću, ali da nikako nije htjela ovakvu medijsku pažnju.

- Kuća je na prodaju od 2001. godine kada mi je preminuo otac. Sve donedavno, kada su se pojavile dvije meni nepoznate osobe, nismo imali ozbiljnih kupaca. Kasnije se ispostavilo da kuću kupuje Šešeljev sin Mihailo koji je novi vlasnik kuće - rekla je A. P.

Sa Šešeljem se srela tek kada je cijeli posao bio gotov i kada je on došao da vidi kuću.

- Prvi put sam ga vidjela uživo. Bio je ljubazan, raspitivao se o životu u selu, radu u prosvjeti, gdje i ja radim, kao i o tome koliko mi vremena treba da se iselim. Rekao je i da u kući planira da otvori kancelariju stranke i da će odatle nastaviti svoju pravosudnu borbu sa sudom u Hagu – rekla je A. P. za "Večernji list".


Prisjetila se i da se njena porodica u Hrtkovce preselila 1991. kada su na istoku Hrvatske počeli odjekivati ratni bubnjevi. Dolaskom u Hrtkovce kupili su zemljište, na kojem su njeni roditelji počeli da grade kuću dok je ona studirala na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Kako kuća nema zemlje, a nije nikada ni potpuno završena, svih ovih godina nije bilo interesa kupaca. Kuća je površine oko 200 kvadrata s lokalom ispred.

A. P. danas radi u Muzičkoj školi u Sremskoj Mitrovici, gdje će se najvjerovatnije i preseliti sa porodicom.

- Sve do kraja nisam znala kome prodajem kuću, a i da jesam svejedno bih je prodala jer to mi je bio cilj. Ko zna kada bi i bi li uopće naišao drugi kupac - kaže A. P. koja intenzivno radi na iseljenju iz kuće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.