CRNA GORA

Sin sudije Vrhovnog suda saslušan zbog sumnje da sarađuje sa škaljarskim klanom

Taj zatvorski policajac privođen je u okviru istrage koja se vodi zbog ubistva Šćepana Roganovića iz Herceg Novog

Zatvor u Bijelom Polju. Vijesti.me

Avaz.ba / Vijesti.me

8.6.2020

Hapšenje zatvorskog policajca Ivana Brnovića, osumnjičenog da je pomagao pripadnicima kavačkog klana, nije usamljen slučaj.

Televizija "Vijesti" saznaje da je nedavno uhapšen i saslušan zatvorski policajac Danilo Femić iz Bijelog Polja i to zbog sumnje da pomaže škaljarcima.

Prema izvorima TV Vijesti, taj zatvorski policajac, privođen je u okviru istrage koja se vodi zbog ubistva Šćepana Roganovića iz Herceg Novog, te da nije isključena mogućnost da će se upravo on uskoro naći na spisku osumnjičenih.

Nakon date izjave, on je pušten, a riječ je o sinu sudije Vrhovnog suda, Branimira Femića.

Dok se slučaj ovog zatvorskog policajca ispituje, hapšenje njegovog kolege Brnovića, iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, poštujući ustavno načelo „presumpcije nevinosti“ nisu komentirali.

- Ne bismo komentarisali u ovoj fazi postupka, naglašavajući da podržavamo rad institucija koje su zadužene za otkrivanje i procesuiranje učinilaca krivičnih djela, i da osuđujemo svaki vid neprofesionalnog postupanja. Imajući u vidu da rad u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zahtijeva profesionalno postupanje svih zaposlenih, može se reći da svako postupanje suprotno navedenom može dovesti do smanjenje povjerenja javnosti u odnosu na zaposlene koji krajnje odgovorno i profesionalno obavljaju svoje poslove i radne zadatke - saopćeno je iz UIKS-a.


Dodaju da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija u prethodnom periodu dala značajan doprinos u otkrivanju izlolovanih slučajeva zloupotrebe službenog položaja od strane svojih službenika.

- Koji su u konačnom rezultirali utvrđivanjem odgovornosti ovih lica pred organima sudske vlasti, te i u disciplinskim postupcima. Menadžment UIKS-a snažno osuđuje svaki vid neprofesionalnog djelovanja zaposlenog koje je usmjereno u pravcu vršenja krivičnih djela koje službenika čini nedostojnim za obavljanje poslova i radnih zadatka i zalaže se bez izuzetka da ova lica u takvim slučajevima snose sve zakonom propisane posledice - kazali su iz UIKS-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.