KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

Davor Filipović: Dok sam ja bio u opkoljenom Sarajevu, Škoro je pjevao po SAD

Hrvatski povijesni muzej obnavljat ćemo iz 683,7 miliona eura koje smo dobili iz Fonda solidarnosti EU, kaže Filipović

Davor Filipović i Miroslav Škoro. Avaz

Ad. A. / Hina

8.5.2021

Kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović rekao je da će kulturnu baštinu u Zagrebu obnavljati sredstvima Fonda solidarnosti EU, poručivši kako je sada bitno znanje i struka, a ne populističko-demagoške priče Tomislava Tomaševića.

Hrvatski povijesni muzej obnavljat ćemo iz 683,7 miliona eura koje smo dobili iz Fonda solidarnosti EU, a koji su nam postali dostupni poslije snažnog angažmana premijera Andreja Plenkovića.

-Učinit ćemo sve da tu kulturnu baštinu, koja je, nažalost, stradala u potresu, obnovimo u cijelom našem gradu - rekao je Filipović na konferenciji za novinare ispred nove zgrade Hrvatskog povijesnog muzeja.

Poručio je i kako kulturnu baštinu u Zagrebu ne može obnavljati Tomislav Tomašević, jer je on protestirao protiv obnove Zagreba i strašio je sve Zagrepčane da se sredstva iz Fonda solidarnosti EU neće povući na vrijeme. Smatra i da kulturnu baštinu ne može obnavljati niti "čelnik domovinskog parkinga", kako je nazvao Miroslava Škoru, jer on već "dugi niz godina obmanjuje hrvatsku javnost pričom o lažnom domoljublju", prenosi Hina.

-Naime, dok sam kao dijete zajedno sa svojom obitelji bio granatiran u opkoljenom Sarajevu i dok su tisuće djece i njihovih obitelji bili granatirani u Lijepoj Našoj, on je pjevao pjesme po Americi - rekao je.

Naveo je i da je za Škoru domoljublje dobiti kućicu na Adventu, a svi znaju kako su se one dobivale. Usto, kazao je, za Škoru je domoljublje i poslovni model dobiti višemilionske poslove s Gradom Zagrebom te naplatiti pjevanje ili određenu političku gažu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.