LJETOVANJA

Turistička sezona se zahuktava: Evo kolike su cijene smještaja na crnogorskom primorju

Trenutno je najviše gostiju iz Srbije, ali i Bosne i Hercegovine te Ukrajine

Crna Gora: Cijene niže za 10 do 30 posto u odnosu na prethodne godine. Agencije

A. J. / Blic.rs

28.6.2021

Letnja sezona se zahuktava, a cijene smještaja na crnogorskom primorju niže su za 10 do 30 posto u odnosu na prethodne godine. Turisti koji se trenutno nalaze u Crnoj Gori kažu da još nema gužvi, ali da su plaže sve punije, a par ležaljki sa suncobranom košta do 10 eura.

Trenutno je najviše gostiju iz Srbije, ali i Bosne i Hercegovine te Ukrajine. Najavljen je i dolazak turista iz Izraela, Francuske, Rusije, Turske.

Prema riječima crnogorskih turističkih radnika, cijene ljetovanja na budvanskoj rivijeri su trenutno veoma povoljne, pa tako noćenje u privatnom smještaju, u zavisnosti od kategorije, košta od 10 eura po osobi.

U jeku sezone, tokom jula, cijena noćenja sa doručkom u hotelima sa tri zvjezdice kreće se od 30 eura po osobi, a u hotelima sa četiri zvjezdice od 45 eura. Polupansion u smještaju najviše kategorije, u hotelima sa pet zvjezdica može se naći za 75 eura.

Veliko je interesovanje i za ljetovanje u Herceg Novom, gdje očekuju da će popunjenost smještaja biti između 60 i 70 posto u odnosu na 2019. godinu. Podjednako se traži krevet u hotelskom i apartmanskom smještaju.

Tokom jula se cijena noćenja sa doručkom u hotelima sa dvije i tri zvjezdice kreće između 20 i 35 eura, dok se doplata za obroke kreće od 3 do 7 eura po osobi. U hotelima sa 4 zvjezdice polupansion košta od 40 do 60 eura. U hotelima sa 5 zvjezdica cijene se kreću između 95 i 115 eura po osobi za noćenje sa doručkom i svim dodatnim uslugama.

Što se tiče privatnih apartmana, prosječna cijena za dvokrevetni apartman je oko 30 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.