CRNA GORA

Đukanović: Neodgovorna vlast otjerala investitora

Bez investi ne može se nijedna zemlja razvijati, posebno one zemlje koje su ovoliko dugo zaostajale u razvoju, naglasio je

Milo Đukanović. Instagram

Fu. M.

29.6.2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je samo apsolutno neogovorna vlast mogla da učini da reprezentativni dio turističke ponude Kraljičina plaža bude ravna ruglu, da Crna Gora izgubi investitora i dovede u pitanje ostvarivanje projekcije Crne Gore kao konkurentne i prestižne turističke destinacije na Mediteranu.

- Nadajmo se da to ne moraju biti trajni gubici i da će stvarati uslovi da se neodgovorne zamijene odgovornim vlastima koje će nastaviti da pametno i održivo valorizuju razvojne resurse Crne Gore - poručio je Đukanović tokom današnjeg boravka u Bijelom Polju.

Podsjeća da je Crna Gora kroz učešće nekih renomiranih investitora i turističkih i hotelskih brendova počela da dobija novi imidž.

- Pokazali smo da imamo kapaciteta za više, a nismo iskoristili ni dio. Mi smo se tek sad okrenuli valorizaciji kapacitete kontinentalnog dijela, kako bi stvorili uslove da Crna Gora bude kvalitetna turistička destinacija 365 dana u godini. Posljednje što je trebalo je da nas napusti jedan. A nova vlast je do toga dovela. Aman ove godine ne otvara Sveti Stefan i Miločer i vjerujemo da ste vidjeli na društvenim mrežama na šta liči najreprezentativniji dio obale Kraljičina plaža. Prodaja piva i ćevapa za jedan euro. Svi su došli sa svojim ćebadima i suncobranima i pokušavaju da otuđe nešto što nije njihovo.

- Morsko dobro je u svakoj državi državno dobro. Time raspolaže država i odlučuje kako će valorizovati koji dio od tog dobra. Apsolutno neogovorna vlast je mogla da učini to - da jedan reprezentativni dio naše turističke ponude bude ravan ruglu i da izgubimo investitora i da dovedemo u pitanje ostvarivanje projekcije Crne Gore kao konkurentne i prestižne turističke destinacije na Mediteranu - naglasio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, nema važnijeg zadatka nego čuvati investitore.

- Bez investitora ne može se nijedna zemlja razvijati, posebno one zemlje koje su ovoliko dugo zaostajale u razvoju - naglasio je on.

Istakao je da nije tragedija kada se mijenja vlast.

- Naprotiv, promjena vlasti treba da doprinese demokratskom dinamizmu u svakom društvu. Ali to ne znači da svaka nova vlast treba da rastjera investitore. Vlast treba da poboljša investicioni ambijent i dovede nove investitore i sačuva one koje je prethodna vlast dovela - naveo je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.