PANDEMIJA

Mađarska donirala Crnoj Gori 200.000 doza kineske vakcine

Crna Gora je, od početka maja kada je počela kampanja masovnog cijepljenja, potpuno imunizirala više od trećine odraslog stanovništva

Vkcine preuzete na aerodromu. RTVCG

Ad. A. / Fena

6.7.2021

U Podgoricu je u ponedjeljak stiglo 200.000 doza kineskog cjepiva Sinopharm, koje je Crnoj Gori donirala Mađarska.

U ime mađarske vlade donaciju je uručio ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Siarto, priopćilo je crnogorsko Ministarstvo zdravlja.

Resorna ministrica Jelena Borovinić Bojović prilikom primopredaje donacije rekla je da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada, pokazala visok stupanj solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori. Ocijenila je da je 200 tisuća doza Sinopharm cjepiva "od neprocjenjiva značaja jer dolazi u pravom trenutku u Crnu Goru".

-Na taj način nastavlja se masovno cijepljenje protiv koronavirusa - rekla je Borovinić Bojović u zračnoj luci Podgorica pozivajući stanovnike Crne Gore da se vakcinišu.

Crna Gora je, od početka maja kada je počela kampanja masovnog cijepljenja, potpuno imunizirala više od trećine odraslog stanovništva. U toj zemlji aktivno je trenutno 285 slučajeva zaraze, i njihov se broj svakodnevno smanjuje, prenosi Hina.

Crnogorske zdravstvene vlasti tvrde da u tu zemlju nije stigla delta varijanta virusa, ali kažu da je samo pitanje dana kada će biti potvrđena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.