NAKON LIKVIDACIJE

Ishod velike policijske akcije u Sjenici: Pretresi na više lokacija, tražili napadače na Hamidovića

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog E. R. pronašla i oduzela pištolj i manju količinu municije

Hamidović izrešetan pred ženom i djecom. Kurir

Piše: Ad. A. / Kurir

18.8.2021

U dobro koordiniranoj akciji koju su izveli pripadnici interventne jedinice novopazarske policije, odijeljenja Uprave kriminalističke policije, Bezbjednosno-informativne agencije i Višeg tužilaštva uhapšeni su H. L. (40), E. R. (32) i A. G. (24), piše Kurir.

Oni su privedeni zbog posjedovanja i nelegalnog držanja oružja i po nalogu tužilaštva, određen im je pritvor do 48 sati.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog E. R. pronašla i oduzela pištolj i manju količinu municije.

Kod osumnjičenog H. L. pronađena je veća količina malokalibarske municije, a kod A.G. je pronađena zračna puška i gasni pištolj.

U okviru iste akcije, policija je jutros u jednom objektu kod muškarca iz Sjenice pronašla falsifikovana dokumenta i zbog toga je protiv njega podnijeta krivična prijava.

Prema nezvaničnim informacijama, policijski službenici su izvršili pretres objekata u vlasništvu porodice i osoba povezanih sa osumnjičenim za ranjavanje Edina Hamidovića (48), koji je od posljedica povreda preminuo u kragujevačkoj bolnici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.