BEOGRAD

Otkriveno šta je Angela Merkel jela na večeri s Vučićem: Na meniju tradicionalna hrana

Iz restorana koji je ugostio delegaciju rekli su kako imaju veliku čast, ali i tremu zbog dolaska Vučića i Merkel

Vučić i Merkel: Oproštajna posjeta regionu. Instagram

A. Č.

14.9.2021

Njemačka kancelarka Angela Merkel stigla je jučer u zvaničnu posjetu Srbiji, u okviru svoje oproštajne posjete regionu. U fokusu razgovora dvoje državnika bili su bilateralni odnosi, ekonomsko-politička i pitanja evropske perspektive. Merkel je, prije razgovora s Vučićem, imala i razgovore s predstavnicima civilnog društva svih šest ekonomija zapadnog Balkana.

Nakon obraćanja javnosti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Merkel otišli su na radnu večeru.

Iz restorana koji je ugostio delegaciju rekli su kako imaju veliku čast, ali i tremu zbog dolaska Vučića i Merkel.

Naime, posluživala se samo tradicionalna hrana koju bi svaki domaćin u Srbiji poslužio u svojoj kući, pišu srbijanski mediji.

- Velika je čast i još veća trema. Naročito što po drugi put dočekujemo delegaciju. Teško je prevazići prvi put, jer smo se baš potrudili da predstavimo predsjednika kao svakog domaćina iz Srbije. Hranu ćemo posluživati na jedan tradicionalni način, kao što bi svaki domaćin poslužio u svojoj kući - rekli su iz restorana.

Dodaju da nije bilo posebnih zahtjeva iz Njemačke.

Kulen, sirevi, kobasice, pršute i sarmice od zelja, koje su ostavile poseban utisak prošlog puta, samo je dio specijaliteta koji su na jelovniku.

- Bazirali smo se da poslužimo hranu od sjevera do juga države. Da prikažemo našu tradiciju, da poslužimo kulene iz Srema, najbolje sireve, kobasice, pršute, sarmice od zelja koje su ostavile poseban utisak prošlog puta i sve ćemo to upariti sa najboljim vinima iz Srbije - rekli su iz restorana te dodaju:

- Što se tiče jelovnika, nije bilo posebnih zahtjeva. Oni su stvarno željeli da probaju sve što mi ponudimo. Pripreme za ovakvu delegaciju traju veoma dugo - zaključili su iz restorana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.