SRBIJA I AZERBEJDŽAN

Pokret nesvrstanih: U Beograd pristižu strani zvaničnici na samit

Domaćini Samita "Nesvrstani 2021", koji će u ponedjeljak i utorak, 11. i 12. oktobra, biti održan na Sajmu u Beogradu, jesu Srbija i Azerbejdžan

Pokret nesvrstanih u Beogradu. Ilustracija

Srna

9.10.2021

U Beograd su počeli pristizati zvaničnici zemalja članica Pokreta nesvrstanih i posmatrača na skup kojim će biti obilježeno šest decenija tog pokreta.

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" stigli su ministri spoljnih poslova Kambodže i Nepala Ouč Borit i Narajan Kadka. Prethodno su doputovali šefovi diplomatija Iraka i Maldiva, Fuad Husein i Ahmed Halil, prenose beogradski mediji.

Dolazak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova očekuje se sutra. Lavrov će se sutra u 18.30 časova sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Ranije je najavljeno da će ovom skupu 60 godina Pokreta nesvrstanih prisustvovati brojni državnici i najmanje 40 šefova diplomatija.

Domaćini Samita "Nesvrstani 2021", koji će u ponedjeljak i utorak, 11. i 12. oktobra, biti održan na Sajmu u Beogradu, jesu Srbija i Azerbejdžan. Potvrđen je dolazak 100 gostiju iz više od 50 država, među kojima nekoliko predsjednika i premijera, što ovaj skup čini najvećim u Evropi ove godine.

Beograd svoje goste dočekuje, kao i prije šest decenija, sa zastavama svih zemalja učesnica samita

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.