SRBIJA

Vučić zamolio Poresku da provjeri njegovog sina kao što provjerava velike tajkune

Čak 91 posto ukupnih napada na ljude iz vlasti su napadi na mene i moju porodicu, istakao je

Danilo i Aleksandar Vučić. Agencije

H. J. I.

22.10.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "zamolio" je danas Poresku upravu da radi svoj posao poslije zahtjeva za provjerom finansija njegovog sina Danila, piše Antena M

Povodom medijskih navoda da je Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan dobio 30 hiljada dolara, stan i auto od Danila Vučića i njegovih neimenovanih prijatelja, Vučić je kazao da "nema ništa protiv" da nadležni rade svoj posao ali je i "zamolio" Poresku upravu da to čini sa njegovim sinom "kao i sa velikim tajkunima".

- Ako neko kaže da je dao svoj prilog, onda kažu da Poreska uprava treba da ga ispituje i to sve rade u mediju pod direktnom kontrolom Dragana Đilasa a kada gospodin Subotić kaže da je dao 10 miliona eura tada jedinstvenoj Demokratskoj stranci, tada valjda Poreska nema šta da ispituje - kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Boru poslije otvaranja rudnika "Čukaru Peki".

Ocijenio je da pojedini mediji puštaju "besmislice" protiv njegove djece "ne zato što je bilo ko od njih zgazio kakav zakon" već zato što "svima žele da pokažu da imaju jednu metu".

- To nije naivan cilj. Čak 91 posto ukupnih napada na ljude iz vlasti su napadi na mene i moju porodicu. Smisao toga je da odvrate svakog, pa i ljude u stranci koju još vodim, da kažu nešto lijepo o Vučiću. Kriminalizujući porodicu žele da pokažu kako iver ne pada daleko od klade makar nikada ništa sporno nisu pronašli - naveo je predsjednik Srbije.

Ocijenio je da su napadi na njegovog sina „izraz potpune političke nemoći“.

- Više napada je bilo u prethodnom periodu na Danila nego na sve članove Predsjedništva moje stranke zajedno. To govori o svima, i o jednima i o drugima - dodao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.