NEDJELJOM U 2

Kesić gostovao kod Stankovića: Proglasit će me državnim izdajnikom

"Hvala što ste ga pozvali", "Genijalac", "Treba ga klonirati u Zagreb" su samo neki od komentara na gostovanje

Aleksandar Stanković i Zoran Kesić. HRT

H. J. I.

12.12.2021

Voditelj i autor kultne TV emisije "24 minuta" Zoran Kesić bio je gost najgledanije emisije HRT-a "Nedjeljom u 2" Aleksandra Stankovića, zbog čega će, kako je i sam rekao, biti proglašen "državnim izdajnikom". 

- Samom činjenicom da gostujem tu ja sam  izdajnik, jer koji bi pravi Srbin, patriota, gostovao u emisiji Nedjeljom u 2 ikad - rekao je Kesić.

Na samom početku emisije voditelj Aleksandar Stanković pročitao je nekoliko krajnje satiričnih komentara na najavu Kesićevog gostovanja.

Hrvati oduševljeni Kesićevim gostovanjem

- Danas nam je gost voditelj, satiričar i novinar iz Beograda Zoran Kesić, a komentari na njegovo gostovanje su otprilike ovakvi:

"Hvala što ste ga pozvali", "Genijalac", "Treba ga klonirati u Zagreb", "U njegovim riječima ima više evanđeoskih vrijednosti, nego u propovijedima većine klera na našim prostorima", "Super, lik je pozorište. To što on radi Vučiću i ekipi vlasti u Srbiji, nijedan naš novinar nije ikada našoj vlasti čak ni 20 posto", pročitao je voditelj i dodao: 

Šta mi ostaje drugo nego da zaključim. Nekada se u emisiji znao red, kada sam zvao gosta iz Srbije, komentari su bili ekumenski: "Dva Srbina na javnoj televiziji i mi to plaćamo", "Četnik. Idi u otadžbinu" i slični. Kao što vidite, sve je otišlo k vragu ni poštenog hejtera više ne možeš naći - rekao je Stanković. 


Kesić o emisiji "24 minuta"

O svojoj TV emisiji, čiji je autor "24 minuta", Kesić je rekao kako mu je uzor za emisiju Džon Stjuart i Stiven Kolber sa svojim emisijama.

- Srž emisije je u scenariju koji je ponekad teško smisliti, koja tema, iz kojeg ugla. No kada ga napišemo, snimanje je mnogo lakše - rekao je. 

Na konstataciju voditelja emisije da mu je predsjednik Vučić podigao popularnost jer mu je nepresušna tema za satiru, Kesić je rekao kako je to nešto najljepše što je iko ikad rekao za Vučića.

- Nije nas digao Vučić nego okolnost da smo se oformili u razdoblju nastanku povoja Srpske napredne stranke na vlasti. Mi smo počeli emisiju 2013. godine kada su oni slavili 5 godina osnivanja, a na vlast su došli 2012. To je bila mlada vlast, mnogo je bila benignija situacija tada. Nisam bio toliko oštar i gorak, no sa zaoštravanjem situacije u društvu, s gadostima koje su se događale u Srbiji i naša je emisija postajala ogledalo te situacije, nažalost - rekao je Kesić.

Smatra da je predsjednik Vučić zagospodario svima aspektima života u Srbiji. 

- Sve institucije, sve tri grane vlasti su pod njegovom kontrolom, pravosuđe, zakonodavna i izvršna vlast, jedan čovjek se pita za sve. Svakodnevno krši ustav i izlazi izvan svojih nadležnosti, a onda kad ga neko satjera u ćošak za neku odgovornost nije kriv on nego ministri i savjetnici - objasnio je Kesić.


Retorika Milanovića je zahvalna za našu emisiju

Smatra da mu ne može ukinuti emisiju u kojoj govori protiv njega jer se ona emituje na televiziji Nova S.

Kesić je komentirao i aktuelna dešavanja u Srbiji, eko proteste, te nagovijestio da misli da je ovo prva stepenica prema potpunom urušavanju Vučićeve kule zasnovane na laži, demagogiji i zapošljavanju poslušnih.

- Kula mu se zasniva na jednoj i najvažnijoj osobini u životopisu ako neko želi da bude uspješan u Srbiji, a to je poslušnost - rekao je Kesić.

Govoreći o svojoj satiričkoj emisiji rekao je da Hrvate ne diraju često.

- Možda bismo sada mogli zato što primjećujem jedan paradoks, približavanje predsjednika Milanovića nekim možda nacionalističkim srpskim idealima, što je zanimljivo. Uvijek sam mislio da je Plenković više desno HDZ-ovski, a Milanović više lijevo. Sad vidim da je Plenković otišao prema centru, a Milanović je pao udesno, što je zanimljivo. Taj paradoks mi je zanimljiv. Retorika Milanovića je zahvalna za našu emisiju. Uvijek je nekako bahat, uvijek mu nešto smeta, uvijek nekome odbrusi. Šta je s tim čovjekom? Što je toliko nervozan - rekao je Kesić.


Mitrović radi na zaglupljivanju naroda

Prokomentirao je i vlasnika televizije "Pink" Željka Mitrovića, te rekao kako radi na zaglupljivanju naroda, a motiviše ga uspijeh kompanije i njegova moć i ne zanima ga šta će biti kasnije.

- Smatra da će i kada u Srbiji dođe nova vlast i oni gostovati na njegovoj televiziji - izjavio je Kesić. 

Rekao je kako dolazi na ljetovanje u Hrvatsku s automobilom s beogradskim oznakama i kako nikada nije imao problem 

- Imali smo samo jednom problem kada su nam izbušili gume, ali ne iz nacionalističkih razloga nego jer smo stali na livadu, jer je jedan vlasnik restorana prisvojio tu livadu kao svoju i na crno naplaćivao parking. Kad smo došli kod vulkanizera pitao nas je jesmo li parkirali kod tog restorana te nam pokazao automobile italijanskih, francuskih, BiH registracijskih oznaka kojima su tamo izbušene gume jer nisu platili parking - objasnio je Kesić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.