PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: Plenković se udružio sa sarajevskim tajnim službama, njegove izjave o putu u Novu Bilu su sumanute

Milanović je svoju posjetu Novoj Bili i Travniku otkazao iz "sigurnosnih razloga"

Zoran Milanović i Andrej Plenković. avaz

E. Ć. / Fena

22.12.2021

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je komentare premijera o svojem neodlasku u Novu Bilu zbog sigurnosnih razloga nazvao "sumanutim" te rekao da se premijer Andrej Plenković "udružio" sa sarajevskim tajnim službama i tlačiteljima Hrvata u BiH.

Milanović je Novu Bilu trebao posjetiti u nedjelju, u povodu 28. godišnjice Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu, ali njegovo je putovanje na kraju otkazano zbog sigurnosnih razloga.


Neko od njih dvojice laže

- Što se tiče mog odlaska, odnosno neodlaska u Novu Bilu i potpuno sumanutih komentara Andreja Plenkovića koji se tamo nešto zezao, kao da se najeo fermentiranih marelica, da sam išao pa da se ne bih vratio. Slušali ste što je govorio. Nisam shvatio što je htio poručiti - rekao je Milanović novinarima nakon posjete Vojarni 7. gardijske brigade Pume.

Ali, dodao je, "interesantno je da je on rekao da nema nikakve podatke koji bi ukazivali na to da nisam trebao otići u Novu Bilu".

- Sad neko od nas dvojice laže, on vjerojatno nema nikakve podatke, osim ako ih nije tražio. Mogao ih je tražiti i dobio bi ih, kao i ja za njega - rekao je Milanović, dodavši da se takvim stvarima u pravilu ne bavi.

- Ali dati takvu izjavu, u biti se "udružiti" sa sarajevskim tajnim službama i govoriti ono što govore baščaršijski unitaristi i tlačitelji bosanskohercegovačkih Hrvata, pa daj idi onda tamo - komentarisao je Milanović Plenkovićevu opasku o njegovom otkazanom putu u BiH.

Milanović rekao da će poslati podatke Plenkoviću

Plenković je ranije rekao da ne zna zašto Milanović nije otišao u Novu Bilu, "jer da je bilo nešto sigurnosno vrijedno, važno, dramatično, upozoravajuće" siguran je, kako je rekao, da bi o tome dobio neku obavijest.

- Dakle ja izmišljam, ali je zato Centralna sigurnosna agencija BiH u pravu. Tako se ponaša hrvatski premijer, svaka čast, "mazel tov" - poručio mu je Milanović.

Također je rekao da će Plenkoviću poslati podatke ako ih nije dobio.

- Poslat ću mu ih ja, može me nazvati da mu objasnim zašto se u takvim situacijama naprosto ne igraš tuđom sigurnošću, ne svojom - prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.