NOVE INFORMACIJE

Policija provjerava je li manekenka u Minhenu stvarno vidjela Mateja Periša

Napisala je da ga je srela u tri navrata te da je bio ispred bivšeg restorana Opatija

U saradnji s MUP-om Srbije sve se informacije provjeravaju. Index.hr

H. J. I.

11.2.2022

Policija provjerava navode Hrvatice koja je na Instagramu objavila da je u Minhenu vidjela mladića koji jako sliči Mateju Perišu, piše Index.hr.

Djevojka inače, kako navodi, radi kao model i dio vremena živi u Njemačkoj

Juče objavila da je vidjela mladića koji izgleda isto kao Matej

Juče je objavila da je u tom gradu vidjela mladića koji jako sliči nestalom Mateju.

U objavi se raspitivala koliko je Matej visok, navodeći da je mladić kojeg je vidjela njene visine od oko 1.83 metra ili viši te da izgleda "isto kao Matej". Napisala je da ga je srela u tri navrata te da je bio ispred bivšeg restorana Opatija u Minhenu te da je i dizao novac s bankomata.

- Da ne bude zabune, ukoliko je neko upućen neka mi javi u privatne poruke. Kako bih ja mogla kontaktirati nadležne organe - napisala je.


Objava manekenke na Instagramu. Screenshot

Večeras su iz hrvatskog MUP-a potvrdili da istražuju njene navode.

- U saradnji s MUP-om Srbije sve se informacije provjeravaju, pa tako i ova - potvrdili su za Index.hr iz MUP-a. 

Kako Index saznaje, hrvatski policajci su nakon saznanja o objavi manekenke kontaktirali njemačku policiju i zatražili provjeru. Očekuje se povratna informacija od njemačke policije. 

Nestao u Beogradu prije skoro mjesec i po dana

Podsjećamo, Matej Periš nestao je prije skoro mjesec i po dana u Beogradu, a približno toliko traje i zasad neuspješna potraga za njim. Nešto iza 1:40 sati u noći između 30. i 31. decembra istrčao je iz kluba Gotik.

Nadzorne kamere su ga snimile kako trči beogradskim ulicama, neuspješno pokušava zaustaviti taksi i desetak minuta nakon što je krenuo iz Beton hale, u kojoj se nalazi Gotik, dolazi do restorana Savanova te se spušta stepenicama prema rijeci. Još je uvijek potpuno nejasno zašto je odjurio iz kluba i zašto je na koncu krenuo prema Savi.

MUP Srbije objavio je kako se na snimkama vidi objekt koji se kreće nizvodno Savom od Brankovog mosta prema ušću u Dunav te da se lokacije tog objekta poklapaju s posljednjim registriranim lokacijama s Matejevog mobilnog telefona. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.