NOVA AFERA

Uhapšen hrvatski ministar Horvat, pod istragom više članova Vlade Hrvatske

Prema za sada dostupnim informacijama, ministra graditeljstva Horvata povezuje se sa zlouporabom položaja i ovlasti dok je obnašao funkciju ministra gospodarstva

Uhapšen ministar Horvat. Agencije

E. T. / N1

19.2.2022

Hrvatska policija je jutros pretresla kuću ministra graditeljstva, Darka Horvata, nakon čega je ministar uhićen, što je potvrdio i njegov odvjetnik Vladimir Terešak. N1 televiziji neslužbeno je potvrđeno i da bi pod istragom mogli završiti potpredsjednik Vlade, Boris Milošević i bivši ministar Tomislav Tolušić. Tolušića, međutim, neslužbeno doznajemo, istražitelji iz USKOK-a nisu kontaktirali. Unatoč medijskim napisima, među osumnjičenima nije i ministar Josip Aladrović, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.


Prema za sada dostupnim informacijama, ministra graditeljstva Horvata povezuje se sa zlouporabom položaja i ovlasti dok je obnašao funkciju ministra gospodarstva. Kako N1 doznaje ministar će danas biti ispitan u USKOK-u.

Milošević i Tolušić bit će ispitani redovnim putem, što znači da će ići istraga i kaznena prijava.

Redovnim putem istragom je obuhvaćeno još troje ljudi: državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Velimir Žunac, Ana Mandac, Horvatova pomoćnica kad je bio ministar gospodarstva te Katica Mišković, ravnateljica uprave za potpomognuta područja.

Ovdje pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.