"NEMAJU HRABROSTI"

Haradinaj: Ako srpski vojnik uđe na Kosovo, Beograd će biti bombardovan

Kako je dodao, Srbija zna da je Kosovo područje odgovornosti Amerike, Velike Britanije i drugih, dok je za Rusiju rekao da ima uticaj u nekim dijelovima Balkana, ali da na Kosovu nema uopšte

Ramuš Haradinaj. Arhiv

D. H.

10.3.2022

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da "zna da Amerikanci ne dozvoljavaju nijednom srpskom vojniku da upadne na teritoriju Kosova", kao i da bi Beograd bio bombardovan kao 1999. godine, ako bi se tako nešto desilo.

- To srbijansko rukovodstvo vrlo dobro zna. Ako srbijanski oficir prođe kroz teritoriju Kosova, Beograd će biti bombardovan, a ne neka druga teritorija - rekao je Haradinaj na RTV Dukađini, prenosi Telegrafi.

Kako je dodao, Srbija zna da je Kosovo područje odgovornosti Amerike, Velike Britanije i drugih, dok je za Rusiju rekao da ima uticaj u nekim dijelovima Balkana, ali da na Kosovu nema uopšte.

- Vučić i Srbija u ovom trenutku nemaju hrabrosti da intervenišu na sjeveru zbog međunarodne garancije. Ako bi se ​​to desilo onda bi cijeli svijet znao da Vučić to radi u službi Rusije - rekao je Haradinaj.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.