HRVATSKI PREMIJER

Plenković: Ne znamo da li je letjelica bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske

Kontaktirali smo i ukrajinsku stranu da vidimo imaju li oni informacije o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba, rekao je

Plenković: Nismo sigurni u čijem je vlasništvu letjelica. AGENCIJE

S. S.

11.3.2022

Hrvatski premijer Andrej Plenković se obratio medijima povodom pada letjelice u Zagrebu, gdje poručio da nije siguran ko u čijem vlasništvu je bila ova letjelica.

- Prema onome što trenutno imamo kao informaciju, riječ je o letjelici ruske proizvodnje i  ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske. Zna se da je došla u Hrvatsku iz pravca Mađarske, a u Mađarsku iz pravca Rumunjske. Znamo da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu - rekao je.

Naveo je da je dobro to što nema povrijeđenih i da je pala na dio koji nije niti kuća niti zgrada te da nadležne službe obavljaju uviđaje.

- Kontaktirali smo i ukrajinsku stranu da vidimo imaju li oni informacije o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba. U svakom slučaju svi će maskimalno uložiti napore da se utvrde razlozi dolaska i rušenja ove letjelice u Zagrebu - kazao je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.