PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović: BiH je jedan poremećaj koji zahvaljujući nemaru evropskih komesara traje 25 godina

Da nije na hrvatskoj granici, ma briga me. Još za vraga, tamo živi pola miliona Hrvata, poručio je Milanović

Zoran Milanović. Screenshot

E. Ć. / HRT

15.3.2022

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na obilježavanju 30 godišnjice osnivanja i djelovanja 93. Krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku.

Milanović je najavio da će u Hrvatsku za nekoliko dana stići američki avioni, a kritikovao je i detalje iz istrage o letjelici koja je pala u Zagrebu nedaleko od studentskog doma.



Banožić izgubljen čovjek

U svom obraćanju novinarima, Milanović je rekao da premijera Andreja Plenkovića drži razumnim, dok smatra da je ministar odbrane Mario Banožić potpuno izgubljen čovjek.


- Dođe tamo, stavio je uniformu s prezimenom, lovačku kapu, demižonku i priča nešto o čemu se ne priča - rekao je Milanović, te dodao:

- Hrvatska je i dalje jedna od najsigurnijih država s najsigurnijim gradovima. To je takva tradicija. Mi smo uvijek bili takva zemlja, da se u deset navečer može pustiti dijete da se šeta. Hrvatska je kroz noviju historiju bila zemlja visoke javne sigurnosti. Dogodi se da pomahnitaju bande u Splitu, pa se puca kalašnjikovima, ali to je manje nego u Evropi. Hrvatska je sigurna zemlja - rekao je.

Hrvatima problem prave bošnjačke elite

Milanović je dodao da Srbiju ne gleda kao neprijatelje, već da su Srbi partneri.

- Probleme Hrvatima prave neke bošnjačke elite. Srbi su valjda shvatili u kakve su se bedastoće uvukli i da su Rusiji obična fusnota. Ništa oni ne znače Rusiji. Rusija je velika, monstruozna država, možda nije razvijena kao SAD, ali nije ni neuništiva. Srbi će shvatiti što je racionalno i korisno, to je EU - rekao je Milanović.

Potom se dotakao Bosne i Hercegovine.

- NATO im je nepotreban, ali EU da. BiH ima veze s geopolitikom koliko ja s dodjelom Oskara. BiH je jedan poremećaj koji zahvaljujući nemaru evropskih komesara traje 25 godina. Da nije na hrvatskoj granici, ma briga me. Još za vraga, tamo živi pola miliona Hrvata. Tiče nas se, bar mene - poručio je Milanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.