ZAVRŠENA ISTRAGA

Novi detalji: Letjelica koja je pala na Zagreb imala je bombu

I Rusija i Ukrajina su negirale da je letjelica njihova. Zna se da je lansirana s područja Ukrajine, ali nije poznato s kojim namjerama

Letjelica koja je pala na Zagreb. ZELJKO HLADIKA/PIXSELL

E. Ć. / Nova TV

13.4.2022

Istraga o padu vojne letjelice koja je prije više od mjesec dana pala na Zagreb je dovršena. Navodi se da je bila naoružana, da je imala bombu ugrađenu umjesto kamere, javlja Nova TV.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu izdalo je naloge za provođenje više vrsta vještačenja. Zatraženo je i mišljenje zrakoplovno-tehničke struke - navodi se. 

O završnom izvještaju zagrebački tužitelji još ne žele. Javnosti će pokazati dijelove koji su pronađeni i sve ono što je od bombe ostalo. Trebalo bi biti jasnije je li uistinu bila napunjena s 40 kilograma eksploziva, te što je tačno eksplodiralo. Trebao bi im to pokazati hemijsko-fizikalni nalaz.

- Može utvrditi tragove eksploziva, ali je razlika između raketnog goriva i eksploziva i morate imati stručnjaka i za to. Zna se što je eksploziv. Da je ta bomba eksplodirala kao što oni tvrde, ja tvrdim da bi nanijela veliku štetu u 50 metarskom krugu, a krater bi bio jako veliki - istaknuo je stručnjak za zrakoplovne nesreće Josip Milošević, te dodaje:

- Onaj ko tvrdi da je bila neka modifikacija mora jako dobro poznavati taj tip letjelice i vidjeti i fabričke nacrte da bi mogao tvrditi da je nešto izmijenjeno.

Inače, i Rusija i Ukrajina su negirale da je letjelica njihova. Zna se da je lansirana s područja Ukrajine, ali nije poznato s kojim namjerama. Preletjela je čak tri NATO države, a Hrvatsku niko nije obavijestio, podsjeća Nova TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.