AVAZ NA LICU MJESTA

Praznično raspoloženje na Zlatiboru nije pokvarila ni proljetna kiša

Popunjenost smještaja u zlatiborskim hotelima je iznad 90 posto

Praznična atmosfera na Zlatiboru. G. Šumar

Piše: G. Š.

1.5.2022

Praznična atmosfera na Zlatiboru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Praznična atmosfera na Zlatiboru nije pokvarila ni lagana proljetna kiša, koja je počela da pada iza podneva.

Inače, jedna od omiljenih turističkih destinacija i ove godine za prvomajske praznike spremno je dočekala goste iz svih krajeva regiona.

Poznata izletišta kao što su Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote i Tornika, Ribničko jezero i mnoga druga, već od ranih jutarnjih sati puna su posjetilaca koji tradicionalno organizuju prvomajski uranak. Sunčano i toplo vrijeme, zelenilo zlatiborskih livada, miris roštilja, nasmijana lica izletnika, pa čak i zvuci trube, slika su koja je jutros najbolje opisivala Zlatibor.

Slično je bilo i u središtu Zlatibora, gdje su se iz obližnjih hotela i apartmana slile rijeke turista i izletnika.

Također, lokaliteti Stopića pećina, muzej „Staro selo“ u Sirogojnu i vodopad Gostilje otvoreni su za posjetioce, a tokom dva praznična dana na Torniku radi žičara za panoramsko razgledanje i drugi zabavni sadržaji. Pješačke i biciklističke staze, kao i vidikovci na okolnim vrhovima uređeni su i spremno dočekali brojne ljubitelje prirode i aktivnog odmora.

Praznik na Zlatiboru zadovoljno su dočekali i hotelijeri. Popunjenost smještaja u zlatiborskim hotelima je iznad 90 posto, a brojem gostiju i rezervisanih noćenja zadovoljni su i izdavaoci privatnog smještaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.