VELIKA DRAMA

Mladića ujeo poskok u dvorištu, pa hitno prebačen u bolnicu

Pregledan je na Infektivnoj klinici gdje je primio protivotrov poslije čega je upućen na odjeljenje reanimacije radi daljeg praćenja njegovog zdravstvenog stanja

Mladića ujeo poskok. ILUSTRACIJA

S. S.

4.5.2022

N.D. (33) zbrinut je danas u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu jer ga je u njegovom dvorištu navodno ujeo poskok. Hitna pomoć je intervenisala nakon poziva da je čovjeka ujela otrovnica u naselju Devet maj.

- Pacijenta smo preuzeli iz privatnog vozila kojim je već bio krenuo ka bolnici. Bio je u svjesnom stanju. Tvrdio je da ga je u njegovom dvorištu ujela zmija - saopćila je doktorka Jadranka Trifunov.

U niškom UKC rečeno je da je pacijent svjestan i komunikativan te da je primio terapiju predviđenu za ugriz otrovnih zmija.

- Pregledan je na Infektivnoj klinici gdje je primio protivotrov poslije čega je upućen na odjeljenje reanimacije radi daljeg praćenja njegovog zdravstvenog stanja. Uočena je manja povreda na desnoj potkoljenici za koju pacijent tvrdi da je nastala zmijskim ujedom - naveli su iz niške bolnice.

Podsjećamo, tokom prvomajskih praznika poskok je zatečen na parkiralištu jednog tržnog centra u Nišu gdje je, kako se sumnja, dospio u vozilu nekog od izletnika koji su posjetili Jelašničku ili Sićevačku klisuru.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.