ZAVRŠEN UKOP

Usame Zukorlić na ukopu rahmetli muftije: Kakav je vodio život, takva je bila i smrt, uz osmijeh

Usame Zukorlić je kazao je da je život koji je vodio rahmetli muftija bio poseban

S. S.

6.5.2022

Nakon informacija o potencijalnom trovanju Muamera Zukorlića izvršena je ekshumacija tijela muftije, a nakon toga i obdukcija. Nakon toga je izvršen ponovni ukop u haremu Altun Alem džamije.

Okupili su se brojni potreseni građani, a prisutan je i sin Muamera Zukorlića i lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, koji je bio veoma emotivan.

- Velikanu našeg naroda pridružio si se velikanima naše historije. Iako znamo da je želja nas i naše porodice da bude ukopan u našem selu, želja našeg naroda je ispred naše želje. Ne znamo šta je uzrok smrti našeg muftije, ali znamo da je svojim životom on šehid. Braćo i sestre kako danas budemo ponijeli bajrak muftije od toga ovisi da li ćemo  vrtoglavo dići ili ćemo strmoglavo propasti. Znaj da tvojih 30 jetima neće odustati od tvog puta, a vjerujte da ih ima i više - rekao je Usame Zukorlić.

Kazao je da je život koji je vodio rahmetli muftija bio poseban.

- Kakav je vodio život, takva je bila i smrt. Sa osmijehom nas je ispratio - dodao je Zukorlić.

Prisutni imam je rekao da se ne sumnja ni u koga, nego se želi samo utvrditi da li je uzrok smrti ljudski faktor ili je smrt bila prirodna, te je rekao da se vjeruje nadležne.

Ponovni ukop rahmetli muftije Muamera Zukorlića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.