DODATNE PRETRAGE

Usame Zukorlić: U tragovima krvi preminulog muftije ima tragova teškog metala

Ne želimo da licitramo a bilo kakvim sumnjama, ali prije svega želimo da znamo pod kojim okolnostima je umro naš otac i naš lider. Tek kad budemo dobili odgovore a i kada budu potvrđeni rezultati, koje mi već imamo, objavit ćemo - rekao je Usame

Usame Zukorlić. Arhiv

D. H. / TV Prva

7.5.2022

Sin Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja, rekao je da se poslije smrti muftije vjerovalo da je on preminuo prirodnom smrću.

Ipak, kako je rekao u Jutru TV Prve, porodica je uradila provjere i dodatne pretrage jer je postojala sumnja da nije riječ samo o prirodnoj smrti.


- Ekshumacija i obdukacija je morala da se desi poslije našeg predavanja državnim organima, koji su ukazivali na opravdanost sumnje. Rezultati će biti gotovo za oko sedam do mjesec dana - rekao je Usame Zukorlić.

On je jučer za B92.net izjavio je da je to najteži trenutak za cijelu porodicu, a na pitanje pitanje na koga sumnja i da li postoje neke druge indicije, Zukorlić je rekao da su se kao porodica dogovorili da u javnost ne izlate prije zvaničnih rezultata.

- Ne želimo da licitramo a bilo kakvim sumnjama, ali prije svega želimo da znamo pod kojim okolnostima je umro naš otac i naš lider. Tek kad budemo dobili odgovore a i kada budu potvrđeni rezultati, koje mi već imamo, objavit ćemo - rekao je Usame za Jutro TV Prva.

On je zahvalio državnim organima Srbije koji su omogućili čitavu proceduru ekshumacije i obdukcije.

Prema njegovim riječima u tragovima krvi preminulog muftije ima tragova teškog metala, i sve to stoji i medicinskom izveštaju, kao i da je srčani udar najvjerovatnije posljedica toga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.