SREĆOM BILA JE LAŽNA

Panika na letu Priština-Rim: Dojavljena bomba, u avionu bilo 200 putnika

Prijetnja bombom upućena je dok je avion bio u letu, što je izazvalo zabrinutost putnika, rekao je načelnik aerodromske policije na Kosovu Špend Malići

Dojava o bombi na letu Rim Priština. ILUSTRACIJA

S. S. / KosSev

3.6.2022

Kasno sinoć upućena je dojava o postavljenoj bombi u avionu na liniji Rim-Priština. Nakon provjere aviona i prtljaga putnjika, iz policije su za prištinske medije potvrdili da je dojava bila lažna, piše KosSev.

Prijetnja bombom upućena je dok je avion bio u letu, što je izazvalo zabrinutost putnika, rekao je načelnik aerodromske policije Špend Malići.

- Oko 22 sata dobili smo informaciju o prijetnji bombom na letu iz Rima za Prištinu i odmah smo adekvatno odgovorili - rekao je Malići, a prenosi RTK2.

Prema njegovim riječima, u avionu je bilo oko 200 putnika.

Podsjećamo, od izbijanja rata u Ukrajini u regionu stižu dojave o postavljanju bombe na različite adrese. Ove dojave su se do sada ispostavljale kao lažne, a slate su bolnicama, aerodromu u Beogradu, školama u Srbiji, Sarajevu i Prištini. Nekoliko puta su evakuisani i tržni centri u Beogradu, aerodrom u Nišu također, kao i objekti gdje se nedavno održavao festival "Mirdita, dobar dan", dok su prijetnje stizale i rektoratu u Prištini u više navrata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.