BIVŠI ALFA I OMEGA DINAMA

Zdravko Mamić prodaje vilu i stan kako bi vratio dug vlasniku lanca kladionica u BiH

Korać mu je posudio 4.5 miliona kuna kojima je podmirio dug državi

Mamić: Riječ je o uvjetnom vlasništvu. Avaz

E. Ć. / Jutarnji list

6.6.2022

Poduzetnik Renato Korać, vlasnik lanca kladionica u BiH koji je Zdravku Mamiću posudio 44.5 miliona kuna kojima je podmirio dug državi, upisao se kao fiducijarni vlasnik Mamićeve vile na Tuškancu i luksuznog stana na Cvjetnom trgu, piše Jutarnji list.

No dnevnik doznaje da je riječ o uvjetnom vlasništvu na temelju sporazuma o posudbi šest miliona eura te da poduzetnik Korać nije zainteresiran za preuzimanje nekretnina.


Rok do kraja juna

Krešo Vukoja, direktor u Koraćevim tvrtkama, kaže da je rok za podmirenje duga do kraja juna 2022.

- Gospodin Korać nije zainteresiran za preuzimanje tih nekretnina, nego je upisan dok se ne podmiri potraživanje. Rok ćemo najvjerojatnije produljiti jer nekretnine još nisu prodane, naime Mamić traži kupce. Novi rok bit će do Nove godine - otkriva Vukoja, dodajući da su se poduzetnik Korać i Mamić upoznali tek nakon što je on otišao u Bosnu i Hercegovinu te da se to dogodilo nakon jedne "crkvene mise".

Direktor Vukoja dodaje da samo kuća na Tuškancu, prema nekim procjenama, vrijedi više od duga, odnosno oko osam miliona eura, ali da u konačnici sve vrijedi onoliko koliko je neko za to spreman platiti. U zemljišnim knjigama vidljiv je takozvani uvjetni upis vlasništva na ime Koraća, koji se temelji na sporazumu radi osiguranja novčane tražbine, odnosno prijenosu vlasništva zbog osiguranja tražbine u iznosu od šest miliona eura.


Država bi provela ovrhu

Riječ je o atraktivnoj nekretnini na Tuškancu, obiteljskoj kući Mamićevih koja se sastoji od, kako stoji u zemljišnim knjigama, zgrade, garaže i dvorišta te se prostire na 1.489 kvadratnih metara. Isti upis proveden je i nad elitnim stanom na Cvjetnom trgu, na drugom spratu zgrade koju su gradile tvrtke Tomislava Horvatinčića.

Stan se, kako je navedeno u zemljišnim knjigama, sastoji od pet prostorija, i to hodnika, kupaonice, kuhinje, dnevnog boravkai sobe te terase i uređene zelene površine. Uz to idu dva garažna mjesta.

Mamiću se na teret stavljala šteta od 52 miliona kuna. Država mu je 7,5 miliona kuna bila oduzela na teret jamstva koje je Mamić svojedobno uplatio za ukidanje istražnog zatvora, da bi mu ga Uskok, nakon što mu je jamstvo vraćeno, također blokirao.

Mamiću je do podmirenja duga od 52 miliona kuna nedostajalo još 44,5 miliona. Da dug nije bio podmiren, država bi ubrzo počela provoditi ovrhe nad njegovom blokiranom imovinom, piše Jutarnji list.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.