NAMJEŠTALI TENDERE

Akcija policije i evropskog tužitelja zbog ugovora vrijednog 30 miliona eura

Vrijednost projekta je oko 30 miliona eura

Policijska akcija u Varaždinu. Agencije

A. Č. / Index.hr

14.7.2022

U toku je nova akcija Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) i policije, ovaj put u Varaždinu u Hrvatskoj.

Na meti istražitelja je slučaj dogradnje pročistača otpadnih voda koji je kompanija "Varkom" sklopila s "GK Grupom". Ugovor je vrijedan oko 210 miliona kuna bez PDV-a. 

Trebao je biti sufinansiran sredstvima iz EU fondova.

Oglasio se MUP

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Zagreb po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su tri osobe s područja Policijske uprave varaždinske. U toku je provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava (zagrebačke, varaždinske, vukovarsko-srijemske i istarske).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti krivičnu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja, saopćeno je iz MUP-a.


Osumnjičene tri osobe

Kako saznaje Večernji list, istražuju se zloupotrebe na štetu Evropske unije povezane s namještanjem tendera oko pročistača.

Na meti istražitelja su tri osobe iz Varaždina kojima je policija pokucala na vrata s nalozima za pretragu. Nezvanično, vrijednost projekta je oko 30 miliona eura.

Neslužbeno se saznaje i da su osumnjičena dva poduzetnika i djelatnik komunalnog poduzeća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.