MINISTAR ODBRANE SRBIJE

Nebojša Stefanović: Hrvatima se teško nositi s ostavštinom NDH, zato napadaju Vučića

Niti će ušutkati Vučića da govori još glasnije - rekao je Stefanović ističući da je Vučiću "zabranjeno klanjati se žrtvama Jasenovca, djeci, ženama, starcima, koji su krivi samo zato što su rođeni Srbi"

Nebojša Stefanović: Neće ušutkati Vučića. AGENCIJE

S. S.

29.7.2022

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da kampanja medija u Hrvatskoj protiv srpskog predsjednika Aleksandra Vučića neće izbrisati istinu o Jasenovcu ni ušutkati Vučića.

- Onaj koji se nemirno osvrće i spava, koji oplakuje more slika ubijene djece u logorima i stotinama hiljada žrtava čije duše lutaju, onaj koji je protjerao Srbe iz stoljeća ognjišta i spalio njihove ikone, to ne može izdržati. Stoga mora nekoga drugog nazvati kriminalcem - kazao je Stefanović u pisanoj izjavi koju je medijima dalo Ministarstvo odbrane.

Stefanović je ocijenio "teškim podnijeti krvavu ostavštinu nacističke NDH, a sigurno se ta teška trauma negdje prazni". Naglasio je kako to "neće izbrisati istinu".

- Niti će ušutkati Vučića da govori još glasnije - rekao je Stefanović ističući da je Vučiću "zabranjeno klanjati se žrtvama Jasenovca, djeci, ženama, starcima, koji su krivi samo zato što su rođeni Srbi".

- Oni su ti koji imaju vječni kompleks od Aleksandra Vučića i Srbije - istakao je Stefanović i ocijenio kako će se Vučić "nastaviti, uz veliku potporu svog naroda, boriti za svoju zemlju".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.