SASTANAK U 11 SATI

Posljednji pokušaj formiranja stare parlamentarne većine u Crnoj Gori

Predstavnici stare parlamentarne većine do sad su se sastajali sedam puta kako bi postigli dogovor o izboru mandatara i rukovodstva Skupštine, ali konačan dogovor nisu uspjeli da postignu

Sastanak stare parlementarne većine zakazan za 11 sati. RTCG.ME

S. S./ CdM

19.9.2022

Novi sastanak predstavnika parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. u Crnoj Gori o formiranju Vlade i sastavu novog skupštinskog rukovodstva biće održan danas u Skupštini Crne Gore. 

Sastanak, osmi po redu, sazvao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i bio je zakazan za 10 sati. Ipak, sastanak je pomjeren za sat i trebalo bi da počne u 11 sati. 

Sedam sastanaka

Podsjećamo, danas ističe rok rok da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopći ime mandatara za sastav nove vlade, na prijedlog 41 poslanika.

Predstavnici stare parlamentarne većine do sad su se sastajali sedam puta kako bi postigli dogovor o izboru mandatara i rukovodstva Skupštine, ali konačan dogovor nisu uspjeli da postignu.

Kao mogući mandatar pominjan je lider Demosa Miodrag Lekić, ali i još neki predstavnici političkih subjekata koji učestvuju u pregovorima.

Novi mandatar

Sastanak je posebno važan ako se ima u vidu da sutra u ponoć ističe rok u kojem skupštinska većina treba da predloži novog mandatara.

Ukoliko Đukanoviću ne bude dostavljen prijedlog mandatara, optimalno rješenje je da zatraži skraćenje mandata parlamentu, piše CdM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.