SPECIJALNI SUD

U Beogradu danas počinje suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Njima se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje

Marko Miljković i Veljko Belivuk. Telegraf.rs

E. Ć.

17.10.2022

U Specijalnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu. Njima se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. 

Podsjetimo, Sud je u junu potvrdio novu optužnicu, drugu po redu, kojom se oni terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, a prvom im se na teret stavljaju ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

Inače, Veljko Belivuk je prilikom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal negirao sva djela koja mu se stavljaju na teret. Također je naveo da oni nisu kriminalna grupa, nego navijačka, koja je nastala po izlasku Marka Miljkovića iz pritvora.

Marko Miljković je, kako se navodi u optužnici, također negirao djela koja mu se stavljaju na teret, a potom je naveo da se "ne plaši političara, jer im nisu ni do koljena". Zatim je izjavio da ga namjerno odvajaju od njegovih "drugara" tako što ih iz jednog pritvora premještaju u drugi.

Miljković se nekoliko puta obraćao Tužilaštvu za organizovani kriminal, a u jednom od njih je rekao da nije "tužibaba" i da je fer igrač. Potom je naveo da je čuo da se jednom od tužilaca slošilo na suđenju, pa je, između ostalog, napisao da mu preporučuje da pije više vitamina, a manje kafe, prenosi Telegraf.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.