ULICA POD BLOKADOM

Žandarmerija sa dugim cijevima obezbjeđuje sud, stigli Belivuk i Miljković

Početak suđenja je zakazan za 9:30 sati, a u Specijalni sud pristižu advokati, kao i najbliži članovi porodice ubijenih

E. Ć. / Telegraf.rs

17.10.2022

Belivuk i Miljković danas u Specijalnom sudu. Telegraf / Nikola Andić

U Specijalnom sudu u Beogradu upravo su stigli Veljko Belivuk i Marko Miljković kao i članovi njihove kriminalne grupe kojima se sudi za sedam teških ubistava.

Ustanička ulica u Beogradu, u kojoj je smješten Specijalni sud, trenutno je pod opsadom pripadnika Žandarmerije. Početak suđenja je zakazan za 9:30 sati, a u Specijalni sud pristižu advokati, kao i najbliži članovi porodice ubijenih.


Za danas je planiran glavni pretres u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Okrivljeni bi trebalo prvi put javno da iznesu svoju odbranu, pošto je pripremno ročište bilo zatvoreno za javnost, javlja Telegraf.

Podsjetimo, Sud je u junu potvrdio novu optužnicu, drugu po redu, kojom se oni terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, a prvom im se na teret stavljaju ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.