AMERIČKA PARLAMENTARKA

Pelosi objavila poruku uoči dolaska u Zagreb: Hrvatska je ključni američki saveznik

Vladimir Putin vodi neizazvani, sveobuhvatni napad na Ukrajinu

Pelosi: Mora se učiniti više za obranu demokratije. Twitter

A. Č. / RTL

24.10.2022

Predsjednica zastupničkog doma američkog parlamenta, Nensi Pelosi (Nancy Pelosi), uoči dolaska u Zagreb oglasila se na Twitteru te se osvrnula da današnji samit i njegove domaćine, a tim je povodom njezin ured objavio priopćenje.

- Kao što ćemo raspravljati ove sedmice, mora se učiniti više za obranu demokratije. Hvala predsjedniku Jandrokoviću i Stefančuku, premijeru Andreju Plenkoviću te predsjedniku Volodimiru Zelenskom za sazivanje parlamentarnih čelnika iz slobodnog svijeta na ovaj pravovremeni, važan Summit - napisala je Pelosi te je dodala da je "Hrvatska ključni američki saveznik, regionalni lider i NATO partner".

- Kao predsjednici, privilegija mi je pridružiti se našim europskim saveznicima i drugim partnerima iz cijelog svijeta u Hrvatskoj kako bismo dali nepogrešivu izjavu o našoj solidarnosti s ukrajinskim narodom.

Vladimir Putin vodi neizazvani, sveobuhvatni napad na Ukrajinu: od okupacije Krima do njegovog pokušaja pripajanja dodatnih teritorija do njegovog očajničkog i sve većeg ciljanja na civile i civilnu infrastrukturu. Ovog tjedna, Amerika se pridružuje našim demokratskim partnerima kako bismo potvrdili naše obećanje da ćemo biti uz ukrajinski narod u njihovoj borbi za slobodu i držati Rusiju odgovornom - sve dok se ne izvojuje pobjeda - navela je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.