SAMIT KRIMSKE PLATFORME

Pelosi u Zagrebu: Krim je Ukrajina, uništavanje energetskih postrojenja je ratni zločin

Svi mi ovdje smo uz Ukrajinu, osuđujemo aneksiju Krima, bit ćemo uz Ukrajinu dok ne dobije rat, rekla je Pelosi

Pelosi: Putin napada energetska postrojenja kako bi Ukrajinci ostali bez struje. Printscreen / YouTube

A. Č. / Index.hr

25.10.2022

Predsjednica Zastupničkog doma američkog parlamenta, Nensi Pelosi (Nancy Pelosi) obratila se prisutnima na samitu Krimske platforme koji se održava u Zagrebu.

- Parlamenti svijeta su se okupili ovdje kako bi izrazili divljenje Ukrajini. Hvala vam Plenkoviću na vašim prekrasnim riječima. Hvala Jandrokoviću. Koristit ćete vaša iskustva za Ukrajinu. Sigurno će im dobro doći.

Krim je Ukrajina. Neki od nas su sinoć mogli direktno vidjeti što se događa u Ukrajini. Rusija krši ljudska prava u Ukrajini Ovo je napad na samu demokratiju. Ničim izazvani napadi, brutalni napadi, progonstva. To je kampanja za strah, vojnici ubijaju ljude na cestama, ubijaju civile, Putin napada energetska postrojenja kako bi Ukrajinci ostali bez struje, govorimo o silovanjima, otmicama djece, to nije humano ponašanje. Uništavanje energetskih postrojenja je ratni zločin, to su sve ratni zločini koje Putin čini - rekla je Pelosi.


- Svi mi ovdje smo uz Ukrajinu, osuđujemo aneksiju Krima, bit ćemo uz Ukrajinu dok ne dobije rat.

Iznimno je važno da ostanu čvrste sankcije protiv Rusije, da se obustave uobičajeni trgovinski odnosi. To je važno... Na kocki je ovdje sama demokracija. Bore se za sva nas, za našu demokratiju. Predsjednik Džo Bajden je rekao da ostajemo uz Ukrajinu do kraja.

Podržavamo one koji se bore za svoja prava, neka nas motiviraju ove slike koje ste podijelili, slike djece koja izražavaju težnju za mirom.

Drago mi je što sam ovdje, što ćemo podržati Ukrajinu sve dok ne pobijedi u ratu. Hvala vam svima što ste me pozvali - rekla je Pelosi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.