NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sud u Skopju objavio presudu: Gjorgievski i Lefkovska dobili 18 godina za ubistvo Denisa Tota

Podsjećamo, Denis Tot je nasmrt pretučen 7. aprila ispred diskoteke Privilege, a troje optuženih do presude su boravili u pritvoru

Denis Tot je nasmrt pretučen 7. aprila ispred diskoteke Privilege. 360stepeni.mk

H. J. I.

30.11.2022

Sud u Skopju objavio je nepravomoćnu presudu za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota, prenosi Večernji list.

Anđelo Gjorgievski osuđen je na 18 godina zatvora jednako kao i drugooptužena Klementina Lefkovska. Trećeoptuženi Andrej Kostovski osuđen je na 16 godina zatvora, potvrdila je ambasadorica Hrvatske u Skopju Nives Tiganj.

Podsjećamo, Denis Tot je nasmrt pretučen 7. aprila ispred diskoteke Privilege, a troje optuženih do presude su boravili u pritvoru.

Za ubistvo hrvatskog rukometaša optuženi su Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22), koji su ranije izjavili da se ne osjećaju krivima.


Troje okrivljenih izašlo je iz noćnog kluba s Denisom, ušli su u taksi kada je počela rasprava. Potom je Kostovski izašao i Tota izvukao iz automobila.

Počeli su ga udarati, a kada je pao, nisu se zaustavili. Rukometaš je zadobio teške povrede glave i tijela, uslijed čega je završio u komi, a potom preminuo. U sudnici su optuženi izrazili saučešće porodici, a njihovi advokati ponovno su izjavili da se ne osjećaju krivim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.