SAMIT SUTRA U TIRANI

EU zvaničnik: Od Đukanovića ćemo čuti više u situaciji u Crnoj Gori, važno je imati funkcionalan Ustavni sud

U ovakvim situacijama, uvijek je važno imati funkcionalan Ustavni sud, izjavio je EU zvaničnik

Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore. TWITTER

A. O.

5.12.2022

Na online brifingu za medije, evropski zvaničnik je izjavio da Samit EU-Zapadni Balkan bit će prilika da od predsjednika Mila Đukanovića čuju više o situaciji na Balkanu.

Samit će biti održan sutra u Tirani. Na pitanje Pobjede kakav će stav zauzeti kad je u pitanju Crna Gora imajući u vidu aktuelnu krizu u zemlji, zvaničnik EU kaže da je najvažnije imati funkcionalan ustavni sud, piše CDM.


Izglasavanje sudija

- Samit će biti prilika za razgovor sa predsjednikom Đukanovićem. Očekujemo da od Đukanovića čujemo više o situaciji u Crnoj Gori. U ovakvim situacijama, uvijek je važno imati funkcionalan Ustavni sud, jer on daje odluku o tome sta je prava interpretacija domaćih zakona donešenih od strane kvalifikovanih tijela - rekao je on.

Da je izglasavanje sudija Ustavnog suda jedan od prioriteta Crne Gore, naglasili su brojni zvaničnici i diplomate.


Pitanje Ustavnog suda urgentno

To je nedavno konstatovao i specijalni izaslanik State Departmenta (Stejt) za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, rekavši da je pitanje Ustavnog suda urgentno.

Osim toga, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Žozep Borelj, naglasio je nedavno prilikom susreta sa Đukanovićem da EU neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi blokada institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.