NA POZIV PREDSJEDNIKA

Milanović putuje u službenu posjetu Čileu: Boravit će sedam dana

U Santiagu će Milanović održati predavanje za akademsku zajednicu i diplomatski zbor na tamošnjem sveučilištu

Zoran Milanović odlazi na poziv predsjednika Čilea. PIXSELL

A. O.

5.12.2022

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetit će Čile, gdje će boraviti u službenoj posjeti od 8. do 15. decembra 2022. godine. 

Milanović odlazi na poziv čileanskog predsjednika Gabriela Borica, s kojim će se sastati i razgovarati u glavnom gradu Santiagu, objavili su iz Ureda predsjednika. On će posjetiti Nacionalni kongres Čilea u Valparaisu i održati sastanak s predsjednikom Zastupničkog doma Vladom Mirosevicem. 

U Santiagu će Milanović održati predavanje za akademsku zajednicu i diplomatski zbor na tamošnjem sveučilištu. 

Milanović će tokom službene posjete obići hrvatske iseljenike koji žive u Antofagasti na sjeveru Čilea i Punta Arenasu na jugu Čilea. Razgovarat će s članovima hrvatske zajednice te obići institucije, društva i znamenitosti hrvatskih iseljenika u Čileu.

Tokom boravka u regiji Antofagasta, Milanović planira posjetiti i Evropski južni opservatorij, koji u svojoj ponudi ima najveći optički teleskop na svijetu. Iz Ureda su naglasili da je Boric osobno pozvao predsjednika Milanovića da službeno posjeti Republiku Čile u telefonskom razgovoru, kojeg su njih dvojica vodili početkom godine, kada je Boric izabran na dužnost predsjednika Čilea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.