POTPREDSJEDNICA KLUBA

Zovko na sastancima proširenog Predsjedništva Kluba zastupnika EPP-a u Beču

Na dnevnom redu sjednica proširenog predsjedništva Kluba zastupnika EPP-a u Beču nalaze se i politika EPP-a za mlade, kao i rasprava o odnosima Rusije i Kine u globalnom poretku

Sjednica u Beču. EPP

A. O.

8.12.2022

Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a Željana Zovko trenutno boravi u Beču na sjednici proširenog Predsjedništva Kluba zastupnika Evropske pučke stranke (EPP) u Evropskom parlamentu. 

Zajedno s ostalim članovima, Zovko učestvuje na raspravama i koordinaciji politika Kluba zastupnika EPP-a za naredno razdoblje.

U Beču su zastupnici uz ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana vodili rasprave o evropskim inicijativama u svijetu koji se mijenja, a osvrnuli su se i na politiku Kluba zastupnika EPP-a kao zagovornika srednje klase.

Zovko je također učestvovala u zanimljivoj raspravi s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem o hrvatskim postignućima u posljednjih sedam godina te evropskoj i regionalnoj sigurnosnoj i ekonomskoj situaciji te u raspravi o očuvanju stabilnosti u našem susjedstvu i budućnosti migracija.

Na dnevnom redu sjednica proširenog predsjedništva Kluba zastupnika EPP-a u Beču nalaze se i politika EPP-a za mlade, kao i rasprava o odnosima Rusije i Kine u globalnom poretku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.