SKROMAN DOČEK

Nakon barikada: Evo na koji način su građani na sjeveru Kosova proslavili Novu godinu

Tenzije na sjeveru Kosova su malo splasnule nakon što su uklonjene barikade u četvrtak, ali do konačnog epiloga i razrješenja situacije još uvijek nije došlo

Ambijent na sjeveru Kosova. Kosovo online

S. S. / Kosovo Online

1.1.2023

Građani na Kosovu u općinama gdje su većina Srbi dočekali su Novu godinu u krugu porodice i prijatelja, jer zbog sigurnosne situacije nije bilo organizovanog slavlja u ugostiteljskim objektima. Tačno u ponoć, uz jaka pirotehnička sredstva ispratili su staru i najavili ulazak u novu godinu, piše Kosovo online.

U Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku nije bilo dočeka u kafanama i kafićima, već se slavilo u kućnom ambijentu. Severna Mitrovica je okićena novogodišnjim ukrasima, a samo dan uoči Nove godine postavljena je jelka na šetalištu koje vodi od Trga kneza Lazara do skoro samog mosta na Ibru.

Na Glavnom mostu na Ibru dežuraju italijanski karabinjeri, a u multietničkim kvartovima grada su i dalje prisutne jake specijalne jedinice kosovske policije.

Tenzije na sjeveru Kosova su malo splasnule nakon što su uklonjene barikade u četvrtak, ali do konačnog epiloga i razrješenja situacije još uvijek nije došlo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.