SPORAN MANDAT

Danas počinju pregovori za sastav nove vlade Crne Gore

Ambasada SAD u Podgorici navela je kako je davanje madnata Lekiću "još jedan je korak u pogrešnom smjeru" te su doveli u pitanje suradnju s budućom vladom Crne Gore

Lekić danas počinje razgovore sa skupštinskom većinom. RTCG

A. Č. / RTCG

4.1.2023

Mandatar nove vlade Crne Gore Miodrag Lekić počet će pregovore za sastav nove vlade s predstavnicima parlamentarne većine u 12 sati.

Kako je ranije najavljeno, na sastanku će biti riječi o sastavu vlade i dinamici njenog formiranja, javila je Radiotelevizija Crne Gore (RTCG).

Parlamentarna većina proglasila je krajem prošle godine Miodraga Lekića za mandatara na osnovu spornih izmjena Zakona o predsjedniku.

Nakon što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio proglasiti mandatara, Skupština je konstatirala da Đukanović nije postupio u skladu s ustavom i zakonom te su se, kako je kazala predsjednica Parlamenta Danijela Đurović, stekli uvjeti da se primijeni izmijenjeni Zakon o predsjedniku i Lekić proglasi mandatarom jer ima podršku većine.

Predstavnici međunarodne zajednice u više su navrata iskazivali negativno mišljenje o spornim zakonskim izmjenama na osnovu kojih je mandat dobio Miodrag Lekić.

Ambasada SAD u Podgorici navela je kako je davanje madnata Lekiću "još jedan je korak u pogrešnom smjeru" te su doveli u pitanje suradnju s budućom vladom Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.