VLASNIK IMAO 4.07 PROMILA

Stafordski terijer pobjegao pijanom muškarcu i izgrizao dijete

Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi

N. Aj./ 24sata.hr

7.1.2023

Američki stafordski terijer. Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" na štetu djeteta. 

Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebno djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja, piše 24sata.hr.

Naime, 5. januara 2023. godine oko 16.45 sati, iskoristivši nepažnju osumnjičenog i njegovu alkoholiziranost od 4,07 g/kg alkohola u organizmu, prilikom ulaska osumnjičenog u dvorište njegove kuće u Ulici Kustošijski venec, pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloljetno dijete, pritom mu nanijevši povredu lijeve potkoljenice. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.