LIDERI KOSOVA

Osmani i Kurti čestitali Božić: Vjerska tolerancija je tradicionalna vrijednost kosovskog društva

Treba da podržavamo jedni druge, ne samo na ovaj dan, i da u isto vrijeme imamo više nade, vjere i hrabrosti, poručila je Osmani

Osmani i Kurti čestitali Božić. Printscreen

H. J. I.

7.1.2023

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je Božić građanima Kosova koji slave taj praznik po julijanskom kalendaru.

Osmani je poželjela da im ljubav, mir i sloga "ispune srca i domove" i ukazala da su praznici poput Božića "u funkciji ljubavi i solidarnosti" među ljudima.

- Vjerska tolerancija je tradicionalna vrijednost kosovskog društva. Treba da podržavamo jedni druge, ne samo na ovaj dan, i da u isto vrijeme imamo više nade, vjere i hrabrosti. Neka sreća, zdravlje i blagostanje uvijek budu sa vama - navela je Osmani.


I premijer Kosova Albin Kurti danas je čestitao Božić pripadnicima srpske zajednice na Kosovu, video porukom na srpskom jeziku.

- U vrijeme praznika kada slavimo mir, ljubav i nadu, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim srećan Božić. Želim da u miru i blagostanju provedete predstojeće praznike zajedno sa svim vašim najmilijima i sa komšijama na Kosovu - rekao je Kurti.

Pozvao je građane da svakoga dana "rade naporno i pošteno uz međusobnu motivaciju za suživot i razumijevanje, pravdu i praštanje", navodeći da se uz takve vrijednosti stvara bolje sutra.

- Neka je srećan i blagoslovljen Božić - dodao je Kurti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.