PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Dobar dio opozicijskih stranaka nije prihvatio poziv na konsultacije o prijedlogu za Kosovo

On je najavio da će doći na sjednicu Narodne skupštine Srbije o Kosovu, koja bi trebala biti održana idućih dana i da će odgovarati na sva pitanja

Aleksandar Vučić. Tanjug

E. Ć.

25.1.2023

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da žali što dobar dio opozicijskih političkih stranaka nije prihvatio njegov poziv na konsultacije o evropskom prijedlogu za rješavanje pitanja Kosova.

Vučić je najavio da će doći na sjednicu Narodne skupštine Srbije o Kosovu, koja bi trebala biti održana idućih dana i da će odgovarati na sva pitanja.

Na svom Instagram profilu Vučić je kazao da je prije dva dana građanima rekao istinu o svim problemima u vezi s pitanjem Kosova:

- Ništa nisam skrivao od vas. Rekao sam vam i kako i koliko smo se borili i kako se namjeravamo boriti u budućnosti za našu zemlju - istaknuo je Vučić.


Prema njegovim riječima, svim političkim akterima ponudio je razgovor i konsultacije o evropskom prijedlogu za rješavanje kosovskog pitanja.

- Rekli su da ne žele razgovarati, ili bar dobar dio njih, već žele javnu manifestaciju, predstavu za svoje političko djelovanje. Žao mi je što nisu razumjeli da je država važnija od političkih interesa bilo koje stranke, bilo koga od nas - naveo je Vučić.

Srbijanski predsjednik je najavio da će ipak doći na skupštinsku sjednicu o Kosovu jer je njegova obveza da, poštujući parlament, izađe ususret svim njihovim zahtjevima te dodao da će se pojaviti u Narodnoj skupštini, odgovarati na sva pitanja, i boriti se za Kosovo i Srbiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.